Home |  Heineken |  Head |  Skiffhead |  Tweehead |  NSRF |  Lingebokaal |  Winterwedstrijden |  LPR |  Canada 2004 |  Ecuador 2007 |  Fotoalbums |  LAW |  Diversen |  Fotolog |  Bestellen & Copyright |


Ecuador & Galápagos
Voorbereiding
Reisschema
Links

Fotoalbums
Quito - Cuyabeno NP
Otavalo
Maquipucuna NP
Lasso - Saquislli
Cotopaxi - Chimborazo
Nariz Del Diablo
Ingapirca - Cuenca
El Cajas NP

Galapagos
Bachas - Plazas - Santa Fe
Espanola
Floreana - Santa Cruz
Rabida - Bartolome
Sulivan Bay - North Seymour

Ecuador & Galápagos eilanden 2007


Reisschema
Hieronder een korte weergave van ons reisschema, voor een gedetailleerde beschrijving verwijs ik naar de reisbeschrijving op de site van Baobab.Dag 1 - 1 oktober
Vertrek uit Amsterdam om 23.35 met de KL753 via Bonaire en Guayaquil naar Quito.

Dag 2 - 2 oktober
Aankomst in Quito om 8.00, vrije middag in Quito.

Dag 3 - 3 oktober
Reis naar het nationaal park Cuyabeno: het tropisch regenwoud. We beginnen met een vliegreis van een uur van Quito naar Lago Agrio, waarna we met een "ranchera" (een open bus) en vervolgens met een gemotoriseerde kano naar het kamp reizen. We slapen in "cabañas", open houten indianenhuizen op palen.

Dag 4 en 5 - 4 en 5 oktober
We blijven in Cuyabeno N.P., waar we excursies gaan maken.

Dag 6 - 6 oktober
Terug naar de "bewoonde wereld": met de kano, ranchera, vliegtuig en bus reizen we naar Peguche, ten noordoosten van Quito. Peguche ligt op 2.550 meter hoogte midden in de Andes. Hier blijven we 2 nachten in een pension.

Dag 7 - 7 oktober
Vrije dag in Peguche. We kunnen de markt in Otavalo gaan bezoeken, en naar een oude, uitgedoofde vulkaan, de Cuicocha, waar we een wandeling om een kratermeer kunnen maken.

Dag 8 - 8 oktober
's Ochtends kunnen we met een excursie mee naar een aantal dorpjes in de omgeving van Peguche. In de loop van de dag vertrekken we naar het natuurreservaat Maquipucuna (nevelwoud) ten noorden van Quito, waar we een vrije middag hebben. Hier blijven we twee nachten in een lodge.

Dag 9 - 9 oktober
Vrije dag in Maquipucuna. We kunnen zelf of met een gids het nevelwoud gaan verkennen, wat gaan zwemmen in een riviertje of relaxen in één van de hangmatten in de lodge.

Dag 10 - 10 oktober
We vertrekken uit Maquipucuna over de "Avenida de los Volcanes" naar Lasso, ten zuidwesten van Quito. Onderweg komen we nog langs het midden van de wereld: "la mitad del mundo". We overnachten in één van de mooiste en oudste haciënda's van het continent, La Cienega, die gesticht is in 1688.

Dag 11 - 11 oktober
's Ochtends bezoeken we de donderdagmarkt van Saquisilí. Daarna gaan we naar het Cotopaxi Nationaal Park. De Cotopaxi is de op één na hoogste (5.897 meter) actieve vulkaan ter wereld. We rijden met de bus tot zo'n 4.550 meter, waarna we tot een hoogte van 4.800 meter wandelen. Via de "Avenida de los Volcanes" reizen we daarna verder naar Baños, waar we in een eenvoudig "hostal" overnachten.

Dag 12 - 12 oktober
Vrije dag in Baños. Baños, op 1.800 meter gelegen, is bekend om z'n warmwaterbronnen. We kunnen de baden bezoeken, het stadje verkennen, wandelen, mountainbiken, raften of paardrijden.

Dag 13 - 13 oktober
's Ochtends rijden we naar de Chimborazo, de hoogste berg van Ecuador (6.310 meter). Hier gaan we naar een berghut op 5.000 meter hoogte wandelen. Daarna reizen we met de bus naar Urbina, het hoogstgelegen treinstation van Ecuador (3.670 meter). Het oude stationsgebouwtje fungeert nu als herberg.

Dag 14 - 14 oktober
Vandaag is een lange, maar gevarieerde reisdag. In de vroege ochtend maken we een spectaculaire treinreis. Tijdens deze treinrit stijgen we van Riobamba op 2.600 m, tot 3.000 m, om daarna af te dalen naar Alausí. Deze rit kunnen we bovenop het dak van de wagons maken. Vanuit Alausí maakt de trein een aantal scherpe haarspeldbochten en komt aan bij de Nariz del Diablo (Duivelsneus), waar de trein door de steilte van de helling alleen maar door middel van voor- en achteruitgaande beweging, zigzagsgewijs naar beneden kan. Vanuit Alausí gaan we met de bus naar de grootste Inca-ruïne van Ecuador: Ingapirca. We overnachten in een posada, vlakbij de ruïne.

Dag 15 - 15 oktober
's Ochtends bezoeken we de ruïnes en kunnen we wat wandelen. Daarna reizen we naar Cuenca, waar we 3 nachten in een hotel middenin de stad zullen verblijven, aan de oever van de Tomebamba rivier.

Dag 16 en 17 - 16 en 17 oktober
Vrije dagen in Cuenca. We kunnen de stad en de omgeving verkennen en een bezoek brengen aan El Cajas, een natuurpark op een hoogte van 3.500 tot 4.200 meter met een páramo-landschap. Hier kunnen we een wandeling maken.

Dag 18 - 18 oktober (verjaardag van de moeder van Karin)
Vandaag rijden we met de bus de Andes uit en dalen we af naar zeeniveau. We reizen naar Guayaquil, aan de kust. 's Middags kunnen we een kanotocht maken door een mangrove bos.

Dag 19 - 19 oktober
Vandaag vertrekken we naar de Galápagoseilanden. We vliegen naar het eiland Baltra, waar we inschepen op de boot waar we de komende 8 dagen op zullen verblijven. We varen direct verder naar het hoofdeiland van de Galápagos, Santa Cruz. 's Middags bezoeken we het hoogland op dit eiland.

Dag 20 - 20 oktober (verjaardag van de zus van Karin)
Vandaag bezoeken we de eilanden Rabida en Sombrero Chino. Op Rabida zitten veel zeeleeuwen en bruine pelikanen. Verder kunnen we hier snorkelen.
Op Sombrero Chino zijn ook zeeleeuwen en kan gesnorkeld worden, misschien zien we Galápagos pinguïns. Op het land zijn zeeleguanen, Sally Lightfoot krabben en veel verschillende soorten vogels.

Dag 21 - 21 oktober
Vandaag zijn Bartolomé en Santiago aan de beurt. Op Bartolomé maken we een wandeling door lavavelden. Verder zien we ook weer veel vogels, waaronder pinguïns, pelikanen en de Jan van Genten met blauwe voeten. Er kan ook weer gesnorkeld worden.
Op Santiago gaan we naar Sullivan Bay. Hier vandaan maken we een wandeling door het lavalandschap.

Dag 22 - 22 oktober
Vandaag gaan we naar de eilanden Seymour Norte en Santa Cruz. Op Seymour Norte zitten heel veel verschillende soorten vogels.
Op Santa Cruz bezoeken we Las Bachas, waar we naar een meer gaan, waar we zeeleguanen en flamingo's kunnen aantreffen. Ook hier kan weer gesnorkeld worden.

Dag 23 - 23 oktober
We bezoeken Plaza Sur en Santa Fé. Op Plaza Sur zullen we veel landleguanen zien en ook verschillende vogelsoorten. Verder is er een "bejaardentehuis" voor zeeleeuw-mannetjes.
Op Santa Fé vinden we met wat geluk de Santa Fé landleguaan, en de Galápagosduif en -havik.

Dag 24 - 24 oktober
We gaan naar het eiland Española, waar we "saddle back" schildpadden kunnen vinden, Jan Van Genten en nog meer vogels en andere dieren. Hoogtepunt zullen broedende albatrossen zijn. Ook hier weer volop snorkelmogelijkheden!

Dag 25 - 25 oktober
Het eiland Floreana is het volgende doel. We brengen eerst een bezoek aan "Post Office Bay". Daarna gaan we naar Cormorant Point, waar we zeeleeuwen, flamingo's, regenwulpen, kluten, scholeksters en snippen kunnen verwachten. Ook zeeschildpadden lopen er rond. Aan het eind van de dag kunnen we gaan snorkelen bij Devil's Crown, de uit het water omhoogstekende overblijfselen van een kraterrand. Dit schijnt het snorkel-walhalla te zijn. Daarna varen we terug naar Santa Cruz.

Dag 26 - 26 oktober
Op Santa Cruz brengen we een bezoek aan het Darwin-onderzoeksstation. Het station houdt zich voornamelijk bezig met de voortplanting van de reuzenschildpad, om deze tegen uitsterven te behoeden. Aan het begin van de middag vliegen we terug naar Quito.

Dag 27 - 27 oktober
's Ochtends vroeg brengt de bus ons naar de luchthaven voor de terugvlucht, KL754 om 9.15 naar Nederland.

Dag 28 - 28 oktober
Vanwege het tijdsverschil komen we de volgende dag om 5.00 uur, vast moe maar voldaan, aan in Nederland.

Heb je op of aanmerkingen mail naar foto at jan-edwin punt nl.