Home |  Heineken |  Head |  Skiffhead |  Tweehead |  NSRF |  Lingebokaal |  Winterwedstrijden |  LPR |  Canada 2004 |  Ecuador 2007 |  Fotoalbums |  LAW |  Diversen |  Fotolog |  Bestellen & Copyright |
Canada 2004

Voorbereiding
14 juni
15 juni
16 juni
17 juni
18 juni
19 juni
20 juni
21 juni
22 juni
23 juni
24 juni
25 juni
26 juni
27 juni
28 juni
29 juni
30 juni
1 juli
2 juli
3 juli
4 juli
5 juli
6 juli
7 juli
8 juli

Fotoalbums
Canada
Warnings

Vakantie in Canada

Ja, we gaan naar Canada, Jan-Edwin mag ook mee!!!
Zo rond de kerst 2003 begon het bij mij te kriebelen: het werd weer tijd om een vakantie te gaan plannen. De laatste vakantie was tenslotte in oktober, naar La Palma, 2 maanden geleden...
Tot nu toe zijn Jan-Edwin en ik altijd in Europa gebleven, gewoon omdat er zo ongelooflijk veel te zien en beleven is. Maar bij mij was er sinds een jaar of twee een diepgewortelde wens aanwezig om eens wat verder te kijken, buiten de grenzen van de EU. De rest van de wereld heeft ook zoveel te bieden, was mijn gedachte. Zo staan er nog wat landen op mijn lijstje: Nieuw Zeeland, Canada, Chili en Argentinie (Patagonie), IJsland (eigenlijk nog wel Europa, maar toch wat lastiger te bereiken), Afrika (ik ben er nog niet uit welk land precies), Nepal en ik bedenk er vast nog wel wat bij.
Nou ja, het was dus Kerstmis 2003 en het kriebelde. Maar waar kriebelde het precies? Een artikel in een blad over reizen liet Canada bij me boven borrelen. Na wat gesurf op het internet, en natuurlijk overleg met Jan-Edwin, was de kogel door de kerk: Canada zou het worden!!!
Tja, en wat doe je dan? Het is begin januari, dus de Vakantiebeurs kwam eraan. Ja, we moesten eraan geloven: we gingen naar de Vakantiebeurs. Omdat we in het weekend nogal druk bezet waren, lukte het alleen maar om later in de middag te gaan. Dat was onze redding. Tegen de tijd dat wij arriveerden, gingen de meeste mensen alweer weg. We hebben dus veel gelegenheid gehad om informatie te verzamelen bij het Canada-gedeelte, waar zelfs een camper neer was gezet. Met een rugzak vol folders en de Lonely Planet pakten we de trein terug. Thuis aangekomen werd ons al wel duidelijk dat we redelijk snel dingen moesten gaan regelen, Canada is redelijk populair, dus de vluchten gaan vrij snel weg, evenals de campers, die ook nog eens goedkoper zijn als je eerder boekt.
We hebben er wel voor gekozen om de vlucht en de camper door een reisorganisatie te laten regelen, dat scheelde ons veel regelwerk. We hebben offertes gevraagd bij een aantal organisaties, en uiteindelijk bij Wereldcontact geboekt. Nog een mooie anekdote: we hadden de kleinste camper uitgezocht, een pick-up met opbouw. Nadat Jan-Edwin onze boeking had bevestigd, werd hij gebeld door Wereldcontact: de een-na-kleinste camper was goedkoper, of we dat wilden! Dat noem ik nog eens service! Vanzelfsprekend hebben we dat gedaan, deze vakantie is dit ons onderkomen:

De buitenkant

   

En de binnenkant, riant toch?

Camper?

Sommige mensen zullen hun wenkbrauwen wel even opgetrokken hebben, toen ze lazen dat we er met een camper op uit gaan. Voor ons ging het tussen kamperen met een tent of met een camper. Omdat we, als we zouden gaan kamperen, heel wat mee zouden moeten slepen (tent, slaapzakken, matjes, kookspullen etc.), en omdat we verwachten ook wel wat slechter weer te hebben, hebben we besloten om eens op sjiek te gaan, en een camper te huren. Misschien ook wel een beetje vanwege de beren ;-) Daarnaast lijkt het ons ook gewoon geweldig, een beetje 'cruisen' met de camper door de natuur van West-Canada!

De reis

Nog wat details over de reis: we vertrekken met de camper vanuit Calgary, waar we hem ook weer naartoe terugbrengen. Het wordt dus een rondreis. We vliegen met Martinair. De vlucht naar Canada is een directe vlucht, waarbij we in Edmonton moeten uitstappen, onze bagage uit het vliegtuig wordt gehaald, we die bagage moeten laten controleren, en vervolgens weer in hetzelfde vliegtuig een paar honderd kilometer verder vliegen naar Calgary... Met dank aan de zuiderburen van de Canadezen! De terugvlucht is ook via Edmonton, maar dan zonder de bagage-rompslomp. De eerste nacht in Calgary hebben we verplicht een hotelovernachting; we slapen dan in het Travelodge Calgary Airport, zoals de naam al doet vermoeden dichtbij het vliegveld en ook dichtbij de camperverhuurder.

1 juni

Het is al een poosje stil geweest op deze pagina. Maar omdat onze vakantie nu toch wel met rasse schreden nadert, wordt het tijd om weer wat aanvullingen te doen.
Belangrijkste is natuurlijk: waar gaan we heen? Nou, dat weten we nog niet precies. Natuurlijk hebben we wel een lijstje van plekken waar we graag naar toe willen, maar we hebben geen route vastgelegd. We willen ons niet binden aan een route, er zijn zoveel dingen die onze plannen kunnen (en zullen) beïnvloeden, dat we ons er niet aan wagen.
Wat staat er op ons lijstje dan? In ieder geval de nationale parken Banff en Jasper, verbonden door de Icefield Parkway. We denken dat we hier al flink wat dagen rond zullen dwalen. Vervolgens (in willekeurige volgorde) Wells Gray Provincial Park, de Okanagan Valley, Yoho National Park, Mount Revelstoke en Glacier National Park en Waterton Lakes National Park. Iets verder naar beneden op het lijstje staan Vancouver en Vancouver Island en Dinosaur Provincial Park. Niet omdat we dat minder mooi vinden, maar meer omdat deze reisdoelen wat verder uit de richting liggen en we al meer dan genoeg wensen hebben. En we gaan naar Canada om van het land te genieten, niet van het interieur van de camper!

Het weer: nog zo’n belangrijk onderwerp. Sinds een paar weken volg ik het weerbericht in Canada. Ik heb het idee dat het kan vriezen en kan dooien, dus we zullen wel zien. De fleecetrui en korte broek gaan allebei mee.

Verder zijn we een berg informatie aan het verzamelen, zowel in papieren vorm als digitaal. In papieren vorm hebben we de:

Lonely Planet Canada Moon Handbook Alberta Moon Handbook British Columbia Altitude SuperGuide Canadian Rockies Altitude SuperGuide Walks and Easy Hikes

Verder wat informatiemateriaal van de toeristendiensten van Alberta en BC.
Daarnaast zijn we bezig om allerhande informatie van websites te halen en op onze laptop te zetten. Deze gaat toch mee voor de foto’s (zie de rest van deze website!), dus dan kunnen we er net zo goed volledig gebruik van maken. Zelfs de handleiding van de camper hebben we op het net gevonden als pdf-je!!

Om nog wat verder op de camper in te gaan: het is oorspronkelijk een pick-up, er zit nu een enorme (voor onze begrippen dan) opbouw op, zodat je een luxe (ook voor onze begrippen) camper krijgt. Gevolg hiervan is, dat er geen doorloop is vanuit de cabine naar achteren, je moet dus buitenom. Achterin hebben we een dubbel bed boven de cabine, en van de eethoek kun je nog een kinderbedje maken. Verder een keukentje (met magnetron…), een wc en een douche. En: er schijnt ook nog airco in te zitten (…).
Voor de techneuten onder ons: het is een V8 en hij rijdt op benzine. Gelukkig is dat iets goedkoper dan hier (zo’n 65 eurocent), want het vehikel lust wel wat!

Heb je op of aanmerkingen mail naar foto at jan-edwin punt nl.